WOKKEN EN FESTIVAL – HEALTHYLICIOUS #1

Ken je dat gevoel dat je continu zin hebt om iets te eten en dan vooral koekjes en snoepjes? Daar heb ik last van. Ik ben een echte zoete kauw. Thuis vind ik het heel makkelijk om niet te snoepen, omdat ik het gewoon niet in huis heb en het  ook niet ga halen. Op werk is dit een ander verhaal. Er is altijd wel taart, ijsjes of koekjes te vinden om een of andere reden. Verjaardagen, vergaderingen en ga zo maar door. Snoepjes in de keuken die iemand dan weer mee neemt. De verleiding is groot, maar afgelopen week is het mij gelukt. Ik heb op het werk niks gesnoept of gegeten wat niet de bedoeling was. Ik heb alles gegeten wat ik van thuis had mee genomen en meer niet. Het ging met ups en downs. Soms vond ik het heel makkelijk, maar op momenten rond 4/5 uur als ik honger begin te krijgen vond ik het toch wel moeilijk. Hoe vaak ik dacht: “ ooh 1 koekje of 1 stukje”, toen realiseerde ik mij meteen hoe vaak ik dus snoep op het werk, zonder dat ik het “bewust” weet. Op die momenten geniet ik daar ook helemaal niet van en dat heeft mijn ogen wel geopend. 

Verder heb ik de hele week gezond gegeten behalve zaterdag en zondag. Overdag had ik niet heel veel gegeten. Alleen ontbijt, appel en een banaan en verder niks. Maar ‘s avonds ben ik met Matthijs gaan wokken. Ik had me voorgenomen om die avond gewoon te genieten, want wil mijn levensstijl veranderen. Ik ken mezelf en als ik alles laat staan, hou ik dit nu even vol en ga ik uiteindelijk weer vreten! Dus ik heb ook genoten. Zoals ik al zei ben ik een zoete kauw dus ik werd helemaal blij van de toetjes. Ik genoot er zo van, omdat ik er mij van bewust was dat dit “speciaal” moet blijven. Ik was zaterdag ochtend bijna een kilo lichter dan maandag. Zondag was ik helaas weer een halve kilo aangekomen. Hier baalde ik ontzettend van want ik was zo trots dat het zo goed ging. Ook dit opende mijn ogen. Ik ben bij de toetjes helemaal los gegaan. Ik heb mezelf voorgenomen om de volgende keer te genieten maar met maten. Dus niet helemaal volproppen, maar 1 ding pakken wat je echt lekker vindt en waar ik op dat moment echt van kan genieten. 

Zondag ging ik met Lisanne naar Freshtival in Enschede. Dit vond ik ook een hele moeilijke uitdaging, omdat er op festivals alleen maar lekkere dingen te krijgen zijn. Er niet echt een gezonde optie om te eten. Dus heb ik die avond een frietje gegeten en op de eind van de avond nog een vietnamese loempia. Ik heb de rest van de dag niet heel veel gegeten, maar het is nog steeds niet gezond. Verder ben ik wel trots dat ik geen ijsjes of snacks naast de friet heb gegeten. Dit zou ik voorheen makkelijk wel kunnen doen. Even naast het eten, ik heb gewoon JASON DERULO live gezien. We stond super dichtbij. Het was echt gaaf en een top dag! 

Nu ga ik weer met volle motivatie aan de slag voor de komende week. Ik ga hetzelfde volhouden. Op zaterdag gaan we uiteten bij de Griek voor de verjaardag van mijn opa. Ik heb mezelf voorgenomen om geen toetje te pakken. Dit omdat ik dit vorige week al heb gedaan en het anders weer en en en wordt. Ik geniet al ontzettend van Grieks eten! Volgende week ben ik weer terug met een update. Hebben jullie nog fijne tips? Laat ze dan gerust weten! 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *