WHAT IS A HEALTHY LIFESTYLE?

Gezond eten? Iets wat heel makkelijk lijkt om te doen. Ik probeer het al zo lang en het lukt mij meerdere malen, maar uiteindelijk faal ik toch? Maar is het falen? 

Ik heb van alles geprobeerd om af te vallen en wat het beste voor mij werkte was de cursus Fit en Slank. Hier kreeg je geleerd om gezond te eten en niet weinig te eten. Ik had toen zoveel motivatie dat ik het zeker 1,5 jaar vol hield, toch sloop weer langzaam mijn oude eetpatroon terug. Dit omdat ik gewoon echt een zoetekauw ben, maar ook omdat ik dan redelijk tevreden ben. Als ik nu in de spiegel kijk naar mezelf vind ik mij zelf absoluut niet dik. In kleren vind ik het allemaal prima, maar in bikini denk ik mwah. Door deze twee strijd met mezelf, lukt het mij niet om de juiste motivatie te vinden. Ik ben 50% tevreden met mezelf en 50% niet tevreden met mezelf. 

Ik moet leren volhouden en leren genieten van gezond eten. Ik associeer gezelligheid met eten. Bij gezellig terrassen of met vriendinnen chillen hoort lekker eten en dus ongezond eten. Dat is natuurlijk onzin en iets wat ik mij ooit zelf heb aangeleerd en wat de maatschappij ons ook wel een beetje aanleert. Net zoals een drankje doen ook gezellig is. Dat is nou iets wat ik makkelijk kan laten en wat ik absoluut niet gezelliger vind. Ik zie alcohol echt als vergif. Ik wordt er suf van en absoluut niet vrolijk. Ik hoor je al denken.. jaa daar moet je doorheen. Maar waarom zou ik? Het is alleen maar slecht voor je lichaam, maar waarom zie ik dan niet in dat al die vetten en suikers net zo slecht zijn? 

Ik heb echt gemerkt dat je niet zomer je levensstijl aanpast. Iets wat je al jaren doet, verander je niet zomaar. Ik kan niet wachten tot ik echt kan genieten van gezond eten en dat het normaal voor mij is. Paar weken geleden had ik de draad zo goed opgepakt en dan boem daar ga ik weer ongezond eten. Het begint elke keer met iets heel kleins en vervolgens zit ik weer van alles naar binnen te duwen. Nu kijkend naar de spiegel zie ik een bolle buik en iemand die gefaald heeft. Ik ben waarschijnlijk niet de enige die soms baalt van zichzelf. Ik deel niet graag negatieven dingen, maar dit is een iets wat me bezig houdt. Elke keer als ik nu weer ongezond ga eten, moet ik denken aan deze blogpost. Is het die ene pizza het waard om je lichaam te “verpesten”. Ik als pizza lover ga natuurlijk niet nooit meer pizza eten, maar voor mij is het belangrijk om dit vooral minder vaak te doen en niet wekelijks!  Verder is voor mij vooral belangrijk dat ik meer energie krijg. Ik ben de laatste tijd zo ontzettend moe en ik kan slapen, slapen en slapen maar ik blijf moe. Het is gewoon bewezen dat je van sporten en gezond eten meer energie krijgt. Dit moet ik denk op me voorhoofd plakken, zodat elke keer als ik niet ga sporten denk aan al die vermoeiende dagen. Zeker mijn baan die vrij fysiek is het extra belangrijk om fit te zijn! Dus ik ga nogmaals proberen om gezond te gaan leven. Oke, sorry ik zeg het verkeerd. Ik ga het niet proberen maar DOEN! 

Om een stok achter de deur te hebben ga ik nu echt met jullie delen hoe het elke week gaat. Ook al gaat het slecht, dit deed ik dus voorheen niet. Schrijven over hoe gaat het gaat is natuurlijk makkelijk, maar ook de mindere momenten zijn er. Misschien dat ik hier juist van ga leren en hopelijk kan ik er ook andere mensen mee helpen. 

Ben of ken jij iemand die wat fijne tips kan delen? Laat ze hieronder gerust achter en ik zal de tips met jullie delen! 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *