LOVE AND BEAUTY PLANET SHAMPOO

Afgelopen weken kwam ik op instagram het merk “Love and Beauty Planet” tegen. Hun stijl, verpakkingen en doel sprak mij meteen erg aan. Ik gebruikte voorheen altijd de lush shampoo’s die ik overigens heel erg fijn vindt, alleen merkte ik dat mijn haar gewend raakte aan de shampoo. Voor mijn gevoel deed het niks meer voor mijn haar en 1 grote fles shampoo van de Lush kost rond de 25 euro. Ongeveer twee weken geleden sprak ik met mijn zus en zei vertelde dat ze deze shampoo had gekocht bij de Albert Heijn en stuk goedkoper is en dat ze hem super fijn. Dat trok mij over de streep om ook een shampoo en conditioner aan te schaffen.

Ongeveer twee weken geleden liep ik de Etos in Wageningen binnen en zag ik dat ze met 25% op de aanbieding waren dus toen heb ik meteen de shampoo, conditioner en masker gekocht. Voor dat ik jullie ga vertellen welke soort ik heb gekocht en wat ik ervan vond ga ik jullie eerst iets meer vertellen over het merk.

Het verhaal achter het merk
Love Beauty and planet is begonnen met één doel.. Jou mooier maken en onze aarde een beetje liefde geven. Ze willen met elke douche een klein verschil maken voor de planeet, en zorgen voor minder afval. Hun aanpak is holistisch: ze kijken naar de volledige levenscyclus van elk product en naar wat er daarna gebeurt. Ze hebben goed nagedacht over de ingrediënten, verpakkingen en sociale partnerschappen. Zij noemen dit #smallactsoflove.

100% gerecyclede flesjes
Hun flesjes zijn 100% gemaakt van gerecycled plastic en kunnen ook weer opnieuw 100% gerecycled worden. De doppen van de fles zijn nu gemaakt van 50% gerecycled plastic. De dop is volgende stap waar ze mee bezig zijn.

Collecties
Love Beauty and Planet heeft 6 verschillende collecties gemaakt voor verschillende behoeftes. Laten we maar meteen starten om alle collecties door te nemen:

  1. Mure mure butter & rose: Dit product zorgt ervoor om je gekleurde haar veerkrachtig en je huid glad en soepel te houden. Hun formule met mure mure boter uit het Amazonegebied voeden en hydrateren droog of gekleurd haar en geven het een levendige glans. Deze collectie bestaat uit een shampoo, conditioner en masker voor het haar, shower gel, body lotion en een body butter. Zelf heb ik het haar masker gekocht van deze lijn. Ik heb hem tot nu toe 1 keer gebruikt en het maakte mijn haar zijdezacht en rook ook nog een super lekker naar roosjes.
  2. Rosemary & Vetiver: deze ultrareinigende collectie, met biologische rozemarijn, Australische tea tree-olie en Haïtiaanse vetiver biedt intense en uitgebreide verzorging voor haar en huid. Hiermee kun je volgens hun je haar een detox geven voor fantastische frissen lokken. Deze collectie bestaat een shampoo, conditioner, dry shampoo en shower gel. Zelf wil ik super graag deze collectie uit gaan proberen omdat ik de laatste tijd snel vettig haar krijg. Als ik deze shampoo heb gekocht laat ik jullie het weten op instagram en dan vertel ik ook wat ik ervan vindt.
  3. Coconut water & mimosa flower: Ze hebben kokoswater, dat betekend is als een lichtgewicht, moisturizer, gebeld met formules die de huid zacht en haar sterk en veerkrachtig houden. De frisse, heerlijke extracten van de naar honing rokende mimosabloem verstreken de fantastische, zonnige, geur. Deze lijn lijkt me fijn als je een verzorgende shampoo wil maar toch volume. Deze collectie bestaat uit shampoo, conditioner, dry shampoo en een showergel.
  4. Argan oil & lavender:  Relax en voel je op je gemak met deze collectie verrijkt met luxe Marokkaanse arganolie en klassieke Franse lavendel. Deze speciaal samengestelde blends verfrissen en verzachten de huid. Dit alles met heerlijke geuren die rustgevend werken. Ideaal om deze te gebruiken voordat je gaat slapen, zo ga je lekker ontspannen naar bed. Deze collectie bestaat een shower gel een bodylotion.
  5. Shea butter & sandalwood: Als het om verjonging gaat, is hydratatie het sleutelwoord. Hun zachte, maar krachtige formule met wilde shea butter en Australische sandelhoutolie reinigt en hydrateert op milde wijze voor een ultieme zachte en gezonde uitziende huid en frisse, verzorgende lokken. Dit is de reden waarom ik voor deze shampoo en condiotoner heb gekozen. Ik wil graag goede verzorging omdat ik mijn haren blond verf zijn ze vaak snel droog maar ik wilde ook graag de verfrissing omdat soms te voedende shampoo’s mijn haren vettig maken. Deze collectie bestaat uit een shampoo, conditioner, shower gel, body lotion en een body butter.
  6. Coconut oil & ylang ylang: kokosolie en de ylang-ylangbloem komen samen in een collectie die speciaal is ontwikkeld om beschadigd haar te helpen herstellen, en je huid glad en zacht te maken. Deze unieke collectie verrijkt met biologische kokosolie voedt en hydrateert je haar en huid op milde wijze, en verwent je met de ochtendfrisheid van exotische ylang-ylangolie, afkomstig uit Mohéli. Deze collectie bestaat uit een shampoo, conditioner, masker en shower gel.

Mijn ervaring
Nu jullie genoeg informatie over het merk en welke producten ze allemaal hebben zal ik nu vertellen wat ik van mijn shampoo, conditioner en haar masker vindt. De shampoo en conditioner  van de Shea butter en Sandalwood collectie zegt precies wat het doet. Het verzorgd en voedt het haar maar zorgt ook voor frisse lokken. Ik ben ontzettend blij hiermee en kan daarom ook niet wachten om nog meer producten te gaan uitproberen. Het haar masker van de collectie muru muru butter & rose maakte mijn haren zijdezacht. Zo zacht waren ze in een lange tijd niet geweest. De eerste keer dat ik dit masker gebruikte bracht ik het iets te hoog aan waardoor mijn haar best snel vettig werd. Dit komt omdat vaak de punten droog en beschadigd zijn maar de bovenkant van je haren niet. Nu ik dit weet breng ik het masker echt alleen aan op de punten en dit werkt perfect! Voor mij is dit geen wekelijkse behandeling maar voor nu en dan. Ook bij te vaak gebruik wordt mijn haar er snel futloos van omdat het dan zo zacht is. Dus mocht je echt heeeeel erg beschadigd haar hebben is dit zeker een redder in nood.

Ik hoop dat jullie deze blog leuk vonden en als jullie nog meer vegan merken kennen en dit fijn vinden, laat dit gerust achter in de comments. Tot snel!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Jij hebt me overgehaald om dit ook eens te gaan proberen. Vooral het haarmasker wat jij gebruikt, zou ik graag gaan proberen.