GESTOPT MET DE PIL! WAAROM?

Als je de titel hebt gelezen denk je zeker dat ik zwanger wil worden? Nee dat is het niet. Ik ben gestopt met de pil terwijl ik hier niet bewust voor heb gekozen, maar achteraf ben ik zo blij! Je snapt er waarschijnlijk helemaal niks van, ik neem je mee naar mijn afgelopen weken.

“Ik was nog niet ongesteld geworden!”

Het was een doodnormale donderdag. De dag dat ik altijd ongesteld werd als ik zondag de laatste pil slikte. Maar die doodnormale donderdag werd opeens verstoord door onrust want, ik was nog niet ongesteld geworden! De vrijdag, zaterdag en zondag vloog voorbij. Ik schoot meteen in de stress, want nu zwanger zijn zou echt de worst timing ever zijn! Als eerste dacht ik dat ik misschien te vroeg met de pil was gestopt, want ik was met mijn domme kop een strip van de pil kwijt geraakt en had dus een nieuwe gepakt. Ik dacht dat ik nog 1 week moest slikken en dan moest stoppen en dat deed ik, maar dat gebeurde dus helaas niet. 

De maandag na mijn “stop week” nam ik dus geen pil meer. Ik besloot af te wachten of ik ongesteld zou worden maar ondertussen heb ik wel 2 zwangerschapstesten gedaan. Ik ging kapot van de stress, maar beide meteen negatief “THANK GOD”! Niet zwanger dus, maar waarom dan niet ongesteld? Ik ging natuurlijk Googelen en kwam forums tegen waar vrouwen vertelde dat als je stopt met de pil, het best lang kan duren voordat je weer ongesteld wordt. Dit komt omdat je in je stopweek bij de pil niet ongesteld wordt, maar een doorbraak bloeding hebt. Dit wist ik dus helemaal niet! 

“Als je stopt met de pil kan het maanden tot zelfs een jaar duren voordat je weer “echt” ongesteld wordt”.

Ik vond het toch ook allemaal heel erg eng en had besloten om een afspraak te maken bij de dokter. Zij vertelde dat het wel eens kan voorkomen dat je niet ongesteld wordt (ofwel een doorbraakbloeding) tijdens je stopweek en als je daarna gewoon de pil doorslikt ben je nog steeds beschermt. Als je stopt met de pil kan het maanden tot zelfs een jaar duren voordat je weer “echt” ongesteld wordt. Dus ik besloot af te wachten op advies van de dokter.

Ik wilde al een hele lange tijd stoppen met de pil omdat ik zoveel slechte verhalen hoorde over dat hormonen slecht zijn voor je lichaam en geest. Dus dit was de perfecte timing om te stoppen met de pil. Als je mijn vlogmas hebt gezien zag je mij behoorlijk veel gapen. Dit was omdat ik ontzettend moe was en niet 1 maand, maar dit gevoel had ik al een paar maanden. Ik had geen energie om gezellig te zijn etc. Vraag me niet hoe vlogmas is gelukt maar dat laat zien hoe leuk ik YouTube vind! Ook had ik een heel erg “down” gevoel. Verdrietig zijn en niet precies weten waarom. Ik kon het zelf allemaal niet thuis brengen tot nu.. 

“Zij gaf aan dat de hormonen veel met je lichaam kunnen doen en dat je dus ook psychisch hierdoor niet lekker in je vel kan zitten”.

Ik voel me weer helemaal de oude, fris en fruitig. Ik barst weer van de energie en ik ben weer lekker gek, zoals ik altijd ben geweest. Ik gaf dit ook aan bij de dokter dat ik veel lekkerder in mijn vel zit nu en vroeg aan haar of dit door de pil kon komen. Zij gaf aan dat de hormonen veel met je lichaam kunnen doen en dat je dus ook psychisch hierdoor niet lekker in je vel kan zitten. Er zijn dus verschillende soorten pillen en op sommige kun je slecht reageren en op andere weer helemaal niet. Heb jij hier toevallig zelf last van ga dan zeker even langs bij je huisarts en ga misschien opzoek naar een andere pil of een heel ander anticonceptie middel. 

“Alleen om de drie maanden een prik in je bil, zie ik dus totaal niet zitten”. 

Zo twijfel ik dus zelf heel erg tussen het spiraaltje en de prikpil. De prikpil heeft de minste hormonen en daarom lijkt mij dit een fijne keus. Alleen om de drie maanden een prik in je bil, zie ik dus totaal niet zitten. Ik dacht dat je de prik gewoon in je arm kreeg maar helaas.. Het spiraaltje lijkt me fijn omdat je nergens aan hoeft te denken en heel betrouwbaar is maar het inbrengen lijkt me super eng en pijnlijk. Verder heb ik verhalen van vrouwen op internet gelezen dat ze het soms voelen zitten tijdens het vrijen. Dit idee lijkt mij ook echt niet fijn maar dit kan dus echt per vrouw verschillen. Ondertussen ben ik ongesteld geworden en het heeft uiteindelijk maar 3/4 weken geduurd. Voor het eerst weer buikpijn gehad tijdens mijn ongesteldheid want hier had ik geen last van met de pil. Nu werd ik ook heel hevig ongesteld en daar had ik met de pil ook helemaal niet last van dus het heeft zeker ook nadelen.  

Ik ga nu vooral even goed nadenken over wat ik wil en ga ik een nieuwe dokter zoeken in Wageningen, want dit had ik nog niet gedaan. Verder gaf mijn huisarts in Limburg mij als tip om op www.thuisarts.nl te kijken voor meer info over welke anticonceptiemiddelen er zijn. Mocht jij ook twijfelen over je pil of willen wisselen van anticonceptiemiddel kijk dan even op de website www.thuisarts.nl, want er staat nuttige informatie op. Ik hoop dat jullie deze blog interessant vonden. Zelf wist ik helemaal niet zoveel over hoe het allemaal zit met ongesteldheid en anticonceptiemiddelen, daarom heb ik besloten om dit best persoonlijk verhaal te delen met jullie. Dood nerveus om dalijk op de knop publiceren te klikken maar al help ik 1 van jullie hiermee dan ben ik al ontzettend blij en daar doe ik het voor!💗 

Ik ga voor nu zwangerloos door het leven waar ik ontzettend blij mee ben! Mijn kinderwens is er zeker maar nog niet nu. Eerst even lekker genieten van mijn leven en vooral sparen en dan over een paar jaartjes wil ik wel een mini Wendy of mini Matthijs hihi👶🏼💗. Welk anticonceptiemiddel gebruik jij en wat zijn jou ervaringen? 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Hi Wendy,
    Ik ben twee jaar geleden ook gestopt met de pil om precies dezelfde reden. Ik voelde me namelijk heel erg down en tijdens de stopwerk voelde ik me weer mezelf. Ik ben overgestapt op een spiraaltje, het zetten viel me reuze mee en ik vind deze vorm van anticonceptie ideaal.
    Liefs Michelle