TOEKOMSTPLANNEN

De toekomst.. iets waar wij mensen vaak aan denken. Waar ik wil over 5 of 10 jaar zijn? Wat wil ik hebben bereikt. Dit vroeg ik ook aan mezelf. Wat wil ik met mijn toekomst? Ben ik tevreden met waar ik nu ben? Deze vraag ga ik vandaag voor jullie beantwoorden. 

In 2015 haalde ik mijn diploma Gespecialiseerde Pedagogisch Medewerker niveau 4. Met heel veel plezier ben ik gaan werken. Nu 4 jaar later werk ik nog steeds met heel veel plezier in de kinderopvang, maar mis ik een beetje de uitdaging. Ik ben vaak van baan geswitcht en daardoor had ik altijd wel weer een nieuwe uitdaging. Nu werk ik met heel veel plezier op mijn eigen peutergroep met hele lieve collega’s, maar toch mis ik iets? Ik ben 36 uur aan het werk en het vraagt veel energie. Elke dag is het zelfde, maar ook weer niet. Het gaat met ups en downs. Het ene moment hou ik van mijn baan en het andere moment ben ik zo toe aan iets anders…

Wil ik mijn hele leven in de kinderopvang werken?

Laten we daar even op inhaken, toe aan iets anders? Al jaren speelt het in mijn hoofd. Wil ik heel mijn leven in de kinderopvang werken? Heel vaak heb ik gedacht om professionele fotograaf te worden, maar daar heb ik toch te grote twijfels bij. Dit lijkt mij even leuk, maar na lange tijd lijkt mij dit ook “saai” en eentonig werk. Zelf ben ik ook heel actief op social media. Ik ben Instagram verslaafd en ook met mijn blog ben ik veel met het “internet” bezig. Dit is iets wat ik ontzettend leuk vindt en elke keer wel weer iets nieuws verzin, waardoor het leuk en uitdagend blijft. Alleen het probleem nu is, ik doe maar wat. Er zit bij geen theorie achter waarom en wanneer ik dingen post enz. Ik heb het altijd mega interessant gevonden. 

Nieuwe opleiding

Na heel lang nadenken, overleggen met vrienden en familie en goede research gedaan te hebben, heb ik besloten om de 1 jarige Hbo opleiding Digitale Communicatie te gaan doen bij NCOI. Ik heb me nog niet officieel ingeschreven, maar hier ben ik mee bezig! Hopelijk kan in september starten. Met deze opleiding leer ik over strategieën, content plannen voor bedrijven, websites maken en nog veel meer. Ik heb er ontzettend veel zin in, maar vind het natuurlijk ook wel spannend. Ik ben blij dat ik eindelijk de keuze heb gemaakt voor mezelf en we gaan zien wanneer ik kan starten en hoe de opleiding verloopt. Nog even terug koppelend op de toekomst. In de toekomst lijkt het mij leuk om mijn 2 passies te kunnen combineren, kinderen en social media. Hoe ik dit precies ga doen weet ik nog niet, maar ik heb er ontzettend veel zin in. Natuurlijk ga ik jullie meenemen met dit avontuur! 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *