IK GA VEGANISTISCH ETEN

De planten, bomen, dieren en mensen leven allemaal op 1 planeet, de aarde. De aarde waar wij voor moeten zorgen. Helaas gebeurt dit nog niet door de mens. De mens put de aarde alleen maar uit. Het gaat de verkeerde kant op. De amazone die meer dan drie weken in brand staat, de ijskappen die smelten en niet te vergeten al het koraal dat we kwijt raken. Dit allemaal door ons, de mens. 

Mensen willen niet zien dat het slecht gaat met de wereld

Ik denk ondertussen best wel veel mensen weten dat het slecht gaat met de wereld, maar er zijn nog genoeg mensen die het niet willen zien. De documentaire “Our Planet” is een serie over de aarde. Dit is zeker een aanrader om te kijken. Ze laten al het moois zien, maar ook hoe het de verkeerde kant opgaat. Het einde ontroerde mij zelfs en dat is een documentaire nog nooit gelukt. Dus zeker een aanrader om te kijken. Verder keek ik pas de documentaire “Wath the health” van Netflix die in 2017 uitkwam. Deze documentaire gaat over plantaardig (veganistisch) eten en wat dierlijke producten met ons lichaam maar ook de aarde doet.

Documentaire ‘What the health’

Deze documentaire heeft echt mijn ogen geopend. Ik geloofde nooit zo in vegan eten, totdat ze alle voordelen zeiden in de documentaire. Na de documentaire ben ik zelf heel veel research gaan doen op Instagram, pinterest en Google. Tot mijn verbazing zag ik dat je als vegan best veel mag eten. Ik at al bijna geen vlees, dus dit is niet een grote verandering voor mij. Verder eet ik wel kaas, melk en eieren dus dit zal even wennen zijn. Er zijn gelukkig genoeg alternatieven. 

Ik ga veganistisch eten

Vanaf vandaag (maandag 2-09) ga ik proberen een maand veganistisch te eten en kijken hoe dit bevalt. Als dit goed bevalt wil ik hier zeker mijn levensstijl van maken. Ik heb me voorgenomen als er bijvoorbeeld in de toekomst een verjaardag is of iemand anders kookt voor ons dat ik dan niet ga eisen dat het veganistisch moet zijn. De eerste maand wil ik dit wel heel streng doen, omdat ik benieuwd ben of ik verschil ga merken met hoe ik me voel. Daarna wil ik dus eigenlijk proberen om vegan te blijven en alleen met hoge uitzondering niet vegan eten. Ik ben heel benieuwd hoe dit avontuur mij gaat bevallen. Ik heb al een boek besteld van “The green Happines” voor wat lekkere recepten. Verder volg ik @Elsas_wholesomelife, @wateetjedanwel, @plantyou , @deliciouslyella en @huh_is_this_vegan op Instagram. Zij delen lekkere recepten en handige tips! 

Eet jij al vegan en heb je handige tips? Laat ze dan hieronder achter. Alle tips zijn welkom!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *