Gezonde Vegan Pizza

Het is bijna weekend. Je bent moe en geen zin om te koken. We bestellen als snel een lekkere pizza en werken al het vet naar binnen. Dit kan anders! Namelijk met deze gezonde vegan pizza.

Wat heb je nodig om zo’n gezonde pizza te maken? Ik ben een ontzettende grote fan van de bloemkool pizza van Magioni (en nee dit is geen spon). In deze pizza bodem zit 67 gram bloemkool en is per pizza 433 kcal. Dus als je niet helemaal losgaat met de toppings is dit ook nog een redelijke gezonde maaltijd! 

Producten die ik gebruik: 

  • Tomatenpuree 
  • Vegan geraspte kaas van het merk “Parveggio” (vekrijgbaar bij de Jumbo)
  • Vegan plakjes salami van het merk “Veggieness” (verkrijgbaar bij de Jumbo)
  • Vegan Aioli saus van het merk “Bedda” (vekrijgbaar bij de Jumbo)
  • Paprika
  • Courgette
  • Ui
  • Champignons

Je kan natuurlijk de pizza helemaal zelf maken zoals jij het lekker vindt. Ik ben grote fan van veel ui. Dit geeft de pizza nog wat extra smaak. Verder is de vegan Aioli saus om de pizza in te dippen in plaats van “normale” knoflooksaus. 

Als eerste doe je de pizza 10 min bakken in een oven van 200 graden, hierdoor wordt de bodem goed gaar. Daarna doe je de tomatenpuree en de toppings die je lekker vindt op de pizza. Bak de pizza ongeveer 20 min in de oven en Voila! Je gezonde pizza is klaar. 

Let op! Als je heel veel kaas gebruikt is de pizza natuurlijk een stuk minder gezond! Laat je mij even weten als je deze gezonde vegan pizza hebt gemaakt? Of heb je nog andere lekkere tips voor een gezonde pizza? Laat het hieronder achter in de comments.  Nog opzoek naar een gezond veganistisch ontbijt? Bekijk dan mijn blog van mijn favoriete smoothiebowl.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *