10 anti-verveel tips in Quarantine

Nu we allemaal thuis werken en geen leuke uitjes meer kunnen doen, hebben we opeens heel veel tijd over. Wat ga je doen met die tijd? Ja ik hoor je al denken ‘NETFLIXEN’. Dit is zeker leuk om te doen, maar na een paar dagen heb je dat ook weer gezien, daarom heb ik 10 anti-verveel tips voor jou, zodat je je niet hoeft te vervelen in deze moeilijke tijd. 

Tip 1 

Een van de makkelijkste anti-verveel tip is om naar buiten te gaan. Ga lekker wandelen. Geniet van het mooie weer en kom van die bank. Ik beloof je dat je na je wandeling veel beter voelt. Ook ik maakte me schuldig aan het Netflixen, toen we niet meer naar buiten mochten. Het was wel even leuk om te doen, maar het was vooral een ontsnapping aan de ‘echte’ wereld. Ik werd er niet echt gelukkig van. Hoe gaat het nu echt met jou? 

Tip 2

Ik denk dat iedereen wel weet dat de buitenlucht goed voor je is, daarom nog een activiteit die je buiten makkelijk kunt doen. Namelijk skeeleren of rolschaatsen. Ik zie dat ontzettend veel mensen het al doen. Ik vergelijk het altijd een beetje tussen het niveau van lopen en hardlopen in. Dus ideaal als je niet zo’n hardloper bent, maar toch kilometers wil maken. Ik heb zelf rolschaatsen en ik ben nu aan het oefenen met rondjes draaien enz. Ook ontzettend leuk om te doen! Ben jij ook al aan het skeeleren of rolschaatsen? 

Tip 3

We kunnen niet meer naar sportschool, maar dit betekent niet dat je niet kan sporten. Er zijn ontzettend veel online video’s te vinden voor een full-body workouts, yoga en zelfs dansen.  Zelf vind ik hardlopen met het mooie weer ontzettend fijn om te doen. Ik gebruik de app ‘hardlopen met Evy’ om het weer langzaam op te bouwen. 

Tip 4

Lees een boek. Ik ben nooit een lezer geweest, behalve op vakantie. Waarom? Ik vond het altijd zonde om te lezen. Ik dacht dan ‘in die tijd kan ik ook een vlog of video kijken’. Echter is mijn menig daar nu wel over veranderd. Ik vind het zelf heel leuk om zelfhulpboeken te lezen. Dus iets waar ik iets van leer, maar ook spannende thrillers vind ik ook heel leuk. Ik merk dat ik echt tot rust kom als ik aan het lezen ben en het corona virus echt even vergeet. Een heel leuk boek wat makkelijk te lezen is, is het boek ‘Girl Online’, van Zoë Sugg. Het heeft drie delen: 1. Girl Online, 2. Girl Online, On tour 3. Girl Online, Going solo. Hebben jullie nog boeken tips? 

Tip 5

Ga eens tekenen. Wij volwassenen tekenen tegenwoordig bijna niet meer, maar het is ontzettend ontspannend om gewoon even alleen bezig te zijn met iets maken. Laat je creatief brein losgaan. Ik vind zelf op mijn IPad tekenen met een Apple pencil ontzettend leuk. Het allerleukste vind ik handletteren. Ik post regelmatig quotes op mijn Instagram die ik heb gemaakt. Wat vind jij het leukste? Handletteren of tekenen?  

Tip 6

We hebben meer tijd dan normaal. Maak hier gebruik van. Speel eens een spelletje met je partner, ouders of huisgenoot. Ik vind zelf kaarten heel leuk, iets wat ik vroeger altijd met mijn familie op vakantie deed. Dus dit geeft mij altijd een vakantiegevoel. Ik denk dat iedereen ze wel kent de ‘kletspotten’. Dit is een pot of bakje met allemaal vragen erin over jezelf of over vroeger. Doe dit eens thuis met partner. Het is ontzettend leuk en je leert elkaar nog beter kennen! Wat voor spel doe jij graag? 

Tip 7

Sinds de quarantaine zie ik veel mensen gamen. Ik ben zelf weer aan het Simsen. Ik vind het zelf ontzettend leuk om meubels te downloaden en dan mijn droomhuis te bouwen. Wil je weten hoe ik dit doe? Zie mijn blogpost ‘Sims 4 Mods, favorieten’. Iets wat ik vroeger echt uren kon spelen. Ik zie ook heel veel mensen ‘Animal crossing’ spelen op de Nintendo Switch. Helaas heb ik geen Nintendo Switch, maar het ziet er wel heel leuk uit. Ben jij een gamer? En zo ja, wat speel je dan graag? 

Tip 8

Maak een vision board. Een vision board is een soort Moodboard, maar dan over doelen die je wilt bereiken in het jaar 2020. Zoek leuke plaatjes op Pinterest en zet ze in Word in een leuke collega en sla deze op. Gebruik hem als desktop wallpaper of maak er een voor je telefoon achtergrond, hierdoor word je elke dag herinnerend aan je doelen. 

Tip 9

Maak een puzzel van 500 of 1000 stukjes. Ik beloof je een hele uitdaging, maar ontzettend ontspannend om te doen en ook erg leuk om samen met iemand te doen. Je krijgt tegenwoordig hele mooie puzzels. Je kan ze zelf inlijsten als je hem af hebt en ergens in huis ophangen. Zo kun je altijd met trots naar je puzzel kijken! Ik ben zelf helemaal fan van Disney dus ik vind Disney puzzels heel leuk. Bijvoorbeeld deze 👉🏼Lion King puzzel, I love it!

Tip 10

Ga eens knutselen. Ja ik hoor je denken: knutselen? Typ eens op Pinterest ‘DIY Crafts’ in en je krijgt ontzettend leuke dingen om te maken. Denk aan dingen voor in je huis of droogbloemen maken etc. Heb jij al iets creatiefs gemaakt sinds de quarantaine? 

Dit zijn mijn 10 anti-verveel tips. Ik wens je veel plezier en laat mij weten of je 1 van deze dingen hebt geprobeerd. Heb je verder nog tips? Laat ze hier onder in de comments achter.  

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *